GEANIMEERDE VIDEO’S DOOR DE DIGITALE “RUIS” GESNEDEN

Content shock is reëel en een grote uitdaging voor alle organisaties. Maar met de steeds toenemende aanwezigheid van “ruis” in de digitale ruimte, moeten makers van inhoud een manier vinden om hun inhoud te onderscheiden van al het andere dat er is. Geanimeerde video biedt een geweldig medium om precies dat te doen.

Als je ooit een live-action video hebt gemaakt, weet je waarschijnlijk dat dit een ingewikkeld en soms frustrerend proces is. Je moet je zorgen maken over de locatie, acteurs, rekwisieten, apparatuur, decors en niet te vergeten het weer!

Evenzo, in tegenstelling tot een traditionele filmopname, hoeven videoproductieprofessionals niet de hele dag door een locatie te bezoeken, vergunningen aan te vragen of castinggesprekken te voeren. Vertrouwen op animatie overwint ook de uitdaging van het plannen van interviews of andere scenario’s binnen de omgeving van een organisatie.

Ervan uitgaande dat je activiteitsopnames moet maken, raad ik channelorange aan, het is een andere organisatie in Nederland en ik heb onlangs een levendigheidsvideo gekregen voor een promotiemissie van mij en ze hebben een ongewone vertoning gemaakt.

Om het hele verhaal samen te voegen, worden enkele variabelen verwijderd en kan een animator zich concentreren op het timen van de beelden met voice-over en achtergrondmuziek. En als er tijdens de postproductie een script of grote inhoudswijziging is, is het gemakkelijk om de voice-over opnieuw op te nemen in plaats van een nieuw interview te plannen.

Kortom, met geanimeerde video bent u niet beperkt door een van deze factoren. Je kunt van achtergrond wisselen, personages verplaatsen en zelfs rekwisieten toevoegen met een simpele klik, slepen en neerzetten. Dit maakt het eenvoudig om verschillende manieren te testen om uw boodschap over te brengen.

www.channelorgange.nl