HOE LEER JE JE KIID EEN GEZICHTSMASKER TE DRAGEN?

COVID-19 verspreidt zich voornamelijk van persoon tot persoon via ademhalingsdruppels door hoesten, niezen of praten. Een doekje voor het gezicht werkt als een barrière om de verspreiding van die ademhalingsdruppels te helpen voorkomen. Doek gezichtsmaskers zijn het meest effectief bij het voorkomen van de verspreiding van COVID-19 wanneer ze op grote schaal worden gebruikt door mensen in het openbaar.

“Het dragen van een masker is een kleine eenvoudige vraag, maar het kan helpen het leven te redden,” zegt Jeffrey Kahn, M.D., Directeur van Infectieuze Ziekte bij Kinderen Health℠ en Professor bij UT Southwestern. “Een van de grote uitdagingen van COVID-19 is dat individuen besmettelijke virussen kunnen afwerpen voordat ze symptomatisch worden en dat sommige geïnfecteerde individuen nooit symptomatisch kunnen worden. Asymptomatische infectie komt vooral veel voor bij kinderen, en als uw kind een masker draagt, beschermt dat mogelijk de mensen die in contact komen met uw kind.

Als uw kind een ontwikkelingsstoornis, een psychische aandoening of een zintuiglijke stoornis heeft waardoor het moeilijk is om een doekje voor het gezicht te dragen, kan het het beste zijn om drukke plaatsen of sociale interacties te vermijden waar maskers nodig zijn. Praat met uw zorgverlener voor meer advies.

www.medisch-mondkapje.nl

dgmondmasker.nl